Četiri osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Objavljeno: 07.05.2012. 15:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Četiri osobe ozlijeđene su u prometnim nesrećama koje su se na prometnicama Varaždinske županije dogodile tijekom vikenda.

U PU varaždinskoj su tijekom vikenda zabilježili ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiti prometne nesreće u kojima je zabilježena samo materijalna šteta.

U petak oko 20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 73-godišnja vozačica bicikla.

Navedena se kretala obilježenom biciklističkom trakom Zagrebačkom ulicom u smjeru Trga Slobode, te je dolaskom ispred raskrižja s Prešernovom ulicom započela radnju skretanja u lijevo, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu, zbog čega je u lijevu bočnu stranu bicikla prednjim djelom udarilo osobno vozilo kojim je u istom smjeru neprilagođenom brzinom upravljao 61-godišnjak.

Od jačine udara vozačica bicikla je pala na kolnik i zadobila ozljede zbog kojih joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin no njene ozljede nisu okvalificirane.

U nedjelju oko 9.15 sati u Varaždinu, na mostu Hrvatskog bana Josipa Jelačića dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

>> Zbog prometne nesreće Dravski most u nedjelju ujutro bio zatvoren za promet

Prometna nesreća dogodila se na način da je 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.27 promila navedenim mostom u smjeru Kuršanca te je u jednom trenutku prešao u lijevo na suprotnu stranu kolnika kojom prilikom je prednjim lijevim djelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je mostom iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnji državljanin Italije.

U prometnoj nesreći ozlijeđena su oba vozača, a medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Za vrijeme trajanja očevida sve do 10.30 sati bio je potpuno zatvoren cestovni promet preko navedenog mosta u oba smjera. 

U nedjelju navečer oko 19.50 sati na raskrižju državnih cesta D-24 i D-22 u mjestu Možđenec dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 49 godina upravljao je teretnim vozilom državnom cestom D-22 te dolaskom do raskrižja sa cestom D-24 nije svoje vozilo zaustavio na prometni znak „stop“ već je ušao u raskrižje, zbog čega je u prednju desnu bočnu stranu njegovog vozila prednjom lijevom stranom udarilo osobno vozilo kojim je tom cestom iz smjera Ljubešćice u smjeru Novog Marofa upravljala 37-godišnjakinja.

Uslijed udara osobno je vozilo odbačeno u desni cestovni jarak kojom pri čemu je ozlijeđena vozačica istog. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

Komentari