Četvero ozlijeđenih u prometnim nesrećama u Varaždinu i Nedeljancu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 09.12.2013. 19:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

U petak, 6. prosinca oko 20:10 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina prema Vidovcu. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sišao je udesno na biciklističku traku, gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila zaustavljenog na biciklističkoj traci, kojim je do u istom smjeru upravljao 33-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te 16-godišnji putnik iz vozila 33-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer, 8. prosinca oko 16:40 sati na raskrižju Vidovskog trga i ulice Zrinskih i Frankopana u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 60 godina upravljao je osobnim vozilom Vidovskim trgom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Zrinskih i Frankopana započeo je skretanje u lijevo prema Kapucinskom trgu na znak zelenog svjetla na semaforu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom vozila udario u stražnji desni bočni dio bicikla kojim je nepropisno obilježenim pješačkim prijelazom na znak zelenog svjetla za pješake, bez propisane biciklističke odjeće ili reflektirajućeg prsluka, upravljala 28-godišnjakinja. Uslijed udara, žena je pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari