Četvorica dilera s varaždinskog područja završila u istražnom zatvoru

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 10.09.2015. 15:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: PU varaždinska

Prije tjedan dana izvijestili smo varaždinskom području 'pala' još jedna skupina dilera oružjem i drogama, a Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv šestorice muškaraca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Prvoj četvorici okrivljenih određen je istražni zatvor.

Policija je prije tjedan dana temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražila stanove i druge prostorije kojima se se koristili osmorica muškaraca. Pronađeno je 100.1 grama amfetamina, nekoliko bočica metadona, 60 tableta Xanax, 102 tablete Suboxon, 60 kapsula Indotecain, veće količine nepoznatih tekućina namijenjenih za pripremu droge, više mobilnih telefona, revolver, 7 komada trotilskih metaka, 10 ručnih bombi, 9 detonatorskih kapisli.

Općinsko državno odvjetništvo provelo prvo ispitivanje i donijelo pak rješenje o provođenju istrage protiv šestorice muškaraca. Riječ je 34-godišnjaku, 33-godišnjaku, 32-godišnjaku, 57-godišnjaku, 38-godišnjaku i 34-godišnjku s varaždinskog područja.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici od veljače do rujna 2015. godine nabavili veću količinu lijekova i droga amfetamin, metadon, hašiš i marihuanu te ih, na području grada Varaždina i okolice, prodavali konzumentima, nudili na prodaju i posredovali u njihovoj prodaji, kao i navodili druge osobe da konzumiraju drogu i dozvoljavali da se u njihovim stanovima konzumira droga. Za 57-godišnjaka se ujedno osnovano sumnjiv da je u svojoj garaži neovlašteno držao veću količinu eksploziva, bombi, vatrenog oružja i streljiva.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv prve četvorice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari