kriminalističko istraživanje

Četvorica razbojnika u Varaždinu napadali prolaznike radi novca: Držali ih za vrat, udarali po glavi...

Objavljeno: 05.12.2023. 10:17

Zadnja izmjena: 05.12.2023. 10:19

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 16-godišnjaka i jednim 15-godišnjakom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Razbojništvo.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, oni su, kako se sumnja, u petak, 1. prosinca od 22.40 do 22.50 sati, prvo u ulici Vatroslava Lisinskog, a potom i na bedemu Starog grada u Varaždinu, počinili razbojništvo nad 16-godišnjakom i dvojicom 17-godišnjaka.

Navedeni su najprije prišli 16-godišnjaku u ulici Vatroslava Lisinskog te ga je jedan od njih rukom uhvatio oko vrata i zatražio da mu da novac, kojom prilikom se on uspio osloboditi iz zahvata i pobjeći. Nakon toga su na bedemu Starog grada prišli dvojici 17-godišnjaka s leđa te ih fizički napali i tražili novac od njih. Pritom su jednom od njih istrgnuli novčanik iz ruke i pobjegli s mjesta događaja.

Također se sumnja da su spomenuti 15-godišnjak i jedan od 16-godišnjaka, zajedno sa 24-godišnjakom, u nedjelju, 3. prosinca oko 3.45 sati u Varaždinu, Zavrtnica, počinili razbojništvo nad 24-godišnjakom. Navedeni su prišli oštećenom te zatražili da im da sve što ima, na što su ga fizički napali udarajući ga rukama po glavi. Kad je pao na tlo, isti su mu s nogu skinuli patike, a potom i jaknu u džepu koje se nalazio mobitel. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 3.000 eura.

Sva četvorica navedenih će se uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Komentari