Čitatelj: Zašto se ne održavaju zelene površine uz cestu Breznica-Sudovec?

Cesta Breznica Sudovec

Objavljeno: 12.08.2014. 12:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Fotografija čitatelja

Uz županijsku cestu Breznica-Sudovec raste visoka trava, a i grane drveća također nisu porezane pa ometaju promet, požalio nam se čitatelj iz Visokog.

Naime, on nam je poslao 20-ak fotografija razrasle trave i grmlja uz ovu županijsku cestu čije je održavanje u nadležnosti Županijske uprave za ceste Varaždinske županije.

- Zašto se cijele godine ne čiste strojevima površine uz cestu? To uvelike utječe na prometnu vidljivost i sigurnost, kako vozača tako i djece, pješaka i biciklista. Mogu samo reći da je prije dvadesetak godina i više jedan čovjek, cestar, koji je sad u mirovini ručno s kosom uspijevao cijelu dionicu pokositi i očistiti više puta, a sada ŽUC to nije u mogućnosti s velikim strojevima - revoltiran je čitatelj.

Odgovore smo potražili u ŽUC-u te saznali da je u tijeku košnja trave na svim dionicama.

- U tijeku je košnja trave na svim dionicama kojima upravlja ova Uprava za ceste (929 km), među inim, kosi se i spomenuta dionica; Breznica  - Sudovec. Obzirom na podatak o dužini županijskih i lokalnih cesta radi se o velikom obimu posla, a i ljetna sezona 2014. je iznadprosječno kišovita, što izaziva dodatne i neplanirane troškove. Kontakti Županijske uprave za ceste su svima dostupni, te se cijeni svaki poziv naših građana jer se time najbolje ukazuje na problematiku na cestama - poručuju iz ŽUC-a.

Komentari