Otkriven lopov koji je opljačkao kuću šefa krim policije

Objavljeno: 26.06.2012. 13:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Varaždinska policija otkrila je razbojnika koji je prije točno dva tjedna provalio u vikend kuću u vlasništvu šefa varaždinske krim policije u Beretincu kraj Varaždina.  

>> To im možda i nije bila pametna ideja: Lopovi opljačkali kuću šefa krim policije

Osnovano se sumnja da je pljačku počinio 38-godišnjak koji je u noći sa 12. na 13. lipnja provalio u vikend kuću u vlasništvu Darka Jurčeca (44), šefa varaždinske krim policije, i iz kuće otuđio gotovo kompletnu kuhinju, odnosno kuhinjsku ploču, električnu pećnicu, umivaonik i druge predmete.

Koliko je razbojnik bio beskrupulozan u svojem pljačkačkom pohodu dokazuje i činjenica da je prilikom krađe, namjerno ili nenamjerno, zaboravio isključiti plin koji je ostao curiti u prostoriju pa je lako moglo doći i do tragedije da Jurčec i njegova obitelj nisu na vrijeme primjetili što se događa.

Razbojnik je također prilikom krađe i oštetio dijelove kuće te počupao cvijeće posađeno u dvorištu.

To je potaknulo razne kuloarske „teorije zavjere“ da se pod maskom pljačke zapravo skriva poruka šefu varaždinske krim policije.

No pokazalo se da to nije slučaj. 38-godišnjaka se naime, osim za drsku krađu u kući šefa krim policije, sumnjiči za još nekoliko krađa na području Beretinca.

Utvrđeno je naime da postoji sumnja da je spomenuti početkom lipnja provalio u još jednu vikend kuću u Beretincu, odakle je također otuđen razni namještaj, ali i da je iz ograđenog dvorišta dječjeg vrtića u obližnjem Črešnjevu demontirao i otuđio dječji tobogan!

Ukupna materijalna šteta počinjena u svim krađama procijenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Komentari