Jučer smo objavili obavijest koja je izašla na stranici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) o odluci da se na suđenje izvede ravnateljica udruge iz Ivanca optužena za pronevjeru. Nažalost, informacija nije potpuno precizna, jer se ne radi o ravnateljici nego o referentici udruge.

>> KORUMPIRANA RAVNATELJICA Osumnjičena za potkradanje udruge u Ivancu ide na sud

Greška, međutim, nije do nas, nego smo samo prenijeli informaciju s weba DORH-a na kojem piše ovo (obratite pozornost na podebljana slova):

Okrivljenicu se tereti da je od studenog 2011. do ožujka 2017. godine kao zaposlenica, a u jednom razdoblju obavljajući poslove ravnateljice udruge u Ivancu, bankovnom karticom udruge podizala novac na bankomatima i šalteru Financijske agencije i zadržavala ga za sebe, čime se nepripadno okoristila na štetu udruge za više od 270.000,00 kuna...

'Nije ravnateljica nego referentica'

Iz udruge su odmah reagirali demantijem, tražeći da se ispravi greška u informaciji - premda, kao što ćete i vidjeti u tekstu, optužena osoba je uistinu u jednom periodu zbog spriječenosti ravnateljice doista i obavljala poslove ravnateljice.

- Obzirom na navode iznesene u članku, a u svrhu pravilnog i potpunog informiranja javnosti, dužni smo Vas obavijestiti da zbog navedenih nepravilnosti nije odgovorna i optužena ravnateljica udruge, već bivša djelatnica na radnom mjestu administrativno-financijskog referenta, koja je u određenom razdoblju zbog spriječenosti ravnateljice obavljala poslove ravnateljice. Ravnateljica Udruge je odmah po saznanju za nezakonitosti u radu djelatnice, podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, što je i rezultiralo pokretanjem kaznenog postupka. - stoji u priopćenju udruge.

Mi se ovim putem ispričavamo udruzi i ravnateljici koja je neopravdano dovedena u cijeli kontekst, premda se tu više radilo o nedovoljno preciznim informacijama. Iako smo ime udruge znali i ranije - odlučili smo s njime ne izlaziti u javnost. Jednostavno bi bilo nefer blatiti ime jedne inače ugledne udruge zbog kriminala neodgovorne djelatnice - budući da se nigdje ne može spriječiti da do takvog kriminala dođe. Udruga je reagirala čim se nepravilnost uočila i ne bi bio red da se sada njihovo ime provlači u javnosti. Jedinoj osobi koju Županijsko državno odvjetiništvo smatra odgovornom za ovaj kriminalni čin uskoro će se, napokon, i suditi. Njezino ime DORH nije objavio, mi raspolažemo samo s neslužbenim informacijama - i zbog zakonskih obveza ni s tim imenom nećemo izlaziti u javnost dok stvar ne postane službena.

Komentari

04.01.2018. 15:52h Zadnja izmjena: 04.01.2018. 15:53