Deset prometnih nesreća na varaždinskim prometnicama tijekom vikenda

Objavljeno: 07.07.2014. 11:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno deset prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U subotu, 5. srpnja oko 10 sati na raskrižju ulica Đure Kuhara i Ljudevita Gaja u Sračincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 47 godina upravljala je biciklom ulicom Đure Kuhara prema Varaždinskoj ulici. Dolaskom do raskrižja sa Gajevom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje a da prethodno nije propustila teretno vozilo kojim je Gajevom ulicom upravljao 21-godišnjak. Prilikom udara prednjeg dijela teretnog vozila u desni bočni dio bicikla, 47-godišnjakinja je izgubila ravnotežu i pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

Muškarac starosti 59 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 5. srpnja oko 17 sati u Vinogradskoj ulici u Kelemenu. On je upravljao biciklom od vikend naselja prema Kelemenu, te je na nizbrdici, zbog neprilagođene brzine kretanja, stanju i uvjetima prometovanja, izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 5. srpnja oko 20 sati u Salinovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen muškarac starosti 33 godine. Navedeni je upravljao mopedom nerazvrstanom cestom, bez zaštitne kacige na glavi, te je pri izlasku iz lijevog blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama kolnika, izgubio nadzor nad upravljačem i mopedom sletio u desno na bankinu gdje je pao na tlo. Po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije ozlijeđeni je 33-godišnjak prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Jučer, 6. srpnja oko 3:30 sati na državnoj cesti D-3 u Paki, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.05 g/kg iz smjera Novog Marofa prema Brezničkom Humu. Dolaskom u blagi lijevi zavoj, vozilom je skrenula ulijevo i prednjim dijelom vozila naletjela na zaštitnu metalnu ogradu. Pritom je ozlijeđena te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu. Njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

Muškarac starosti 48 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 6. srpnja oko 7 sati na državnoj cesti D-2 između Vratna Gornjeg i Petrijanca. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg u smjeru Petrijanca. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sišao ulijevo van kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će s okvalificirati naknadno.

Jučer, 6. srpnja oko 10:30 sati na raskrižju Križanićeve i ulice Braće Radića u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 69 godina upravljala je osobnim vozilom Križanićevom ulicom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Braće Radića, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje, a da prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je tom ulicom iz smjera Nedeljanca upravljala 38-godišnjakinja. Prilikom udara prednjeg dijela osobnog vozila 38-godišnjakinje u lijevi bočni dio drugog vozila, ozlijeđen je 39-godišnji putnik iz vozila 38-godišnje vozačice. Njemu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari