PU Varaždinska

Policija izvijestila o okolnostima naleta vlaka u Jalžabetu

Objavljeno: 15.08.2021. 09:30

Zadnja izmjena: 15.08.2021. 09:45

Foto: Arhiva

Kao što smo već izvijestili u petak, 13. kolovoza u prometnoj nesreći zmeđu Jalžabeta i Šemovca, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, ozlijeđen je 57-godišnjak u sudaru osobnog automobila s vlakom.

Iz PU varaždinske, nakon obavljenog očevida izvijestili su o detaljima prometne nesreće. 

"U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 13. kolovoza oko 15.15 sati između Jalžabeta i Šemovca, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, ozlijeđen je 57-godišnjak.

  • Nije se zaustavio - On je upravljao iz smjera Jalžabeta u smjeru Šemovca. Dolaskom do navedenog prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije se zaustavio ispred istog, već je nastavio kretanje.
  • Odbačen van kolnika - Pritom je na desni bočni dio njegovog vozila, prednjim lijevim dijelom naletio putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica – Varaždin. Osobno je vozilo od siline udara odbačeno ulijevo van kolnika na zelenu površinu. Ozlijeđeni je vozač prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno."

Komentari