detalji iz policije

Direktor im obećao izraditi dokumentaciju za zgradu pa ih prevario za 65.000 kuna

Objavljeno: 02.12.2022. 11:26

Zadnja izmjena: 02.12.2022. 11:26

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare na štetu 42-godišnjaka i 45-godišnjakinje.

Kako navode iz policije, on je, kako se sumnja, kao direktor jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Ivancu, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, dana 17. veljače 2012. godine s oštećenima sklopio ugovor o izradi i vođenju projektne dokumentacije o obavljanju usluge na izgradnji poslovno-stambene građevine, čime se obvezao izraditi projektno tehničku dokumentaciju, idejno rješenje, idejni projekt, glavni projekt i izvedbeni projekt.

58-godišnjak je za izradu navedene dokumentacije od oštećenih primio akontaciju u iznosu od oko 65.000 kuna, ali projektna dokumentacija nikada nije izrađena. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjak počinio i kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, budući da je kao odgovorna osoba i jedini član trgovačkog društva propustio pokrenuti stečajni postupak nad istim, iako je to bio dužan učiniti s obzirom da trgovačko društvo zbog blokade od 297 dana nije moglo poslovati.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.

Komentari