odluka suda

Direktor oštetio društvo za 600 tisuća kuna i dobio godinu dana uvjetno, DORH se žali

Objavljeno: 01.12.2022. 10:11

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 10:14

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1985.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, on je osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini drugo kazneno djelo i ako u roku od jedne godine podmiri štetu oštećeniku. Okrivljeni 37-godišnjak je proglašen krivim jer je od siječnja 2016. godine do srpnja 2018. godine u jednom mjestu kraj Varaždina, kao direktor trgovačkog društva neosnovano si  isplaćivao novac s računa društva i utrošio ga za osobne potrebe te tako oštetio društvo za više od 600.000,00 kuna. 

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra da je sud pogrešno i neopravdano izrekao osuđeniku uvjetnu osudu. U žalbi se ističe da je, s obzirom na težinu kaznenog djela i visinu pribavljene protupravne imovinske koristi, bilo nužno osuditi okrivljenika na bezuvjetnu kaznu zatvora.

Komentari