Direktori zagrebačke tvrtke oštetili varaždinsku za najmanje pet milijuna kuna

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.07.2012. 09:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske ovih dana dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 59 i 35 godina,koji su trgovačko društvo iz Varaždina oštetili za preko pet milijuna kuna.

U policijskom priopćenju navodi se kako postoji sumnja da su, 59-godišnjak od siječnja  do svibnja 2011. godine, te 35-godišnjak od svibnja 2011. godine do danas, kao direktori i odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, lažnim prikazivanjem činjenica, pribavili svojem trgovačkom društvu nepripadnu imovinsku korist od preko pet milijuna kuna, na štetu trgovačkog društva iz Varaždina.

Naime, nakon sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji s varaždinskim poduzećem, spomenuti direktori su ugovorili posao prema kojem je poduzeće iz Varaždina bilo izvršitelj dogovorenih poslova, njihovo poduzeće naručitelj, a jedno državno poduzeće, investitor.

Nakon obavljenog ugovorenog posla, državno poduzeće platilo je izvedene radove trgovačkom društvu iz Zagreba, no isto nije platilo izvođaču - varaždinskom poduzeću.

Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju.

Komentari