informacije iz policije

Divljao po policijskoj postaji u Marofu i prijetio policajcima, jedan dobio i šaku u glavu

Objavljeno: 13.05.2022. 12:05

Zadnja izmjena: 13.05.2022. 12:11

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela prijetnje i prisile prema policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof.

Kako se sumnja, on je u četvrtak, 12. svibnja oko 15.50 sati u Policijskoj postaji Novi Marof, tijekom zadržavanja zbog kriminalističkog istraživanja vezanog uz sumnju u prethodno počinjena kaznena djela, zatražio medicinsku pomoć. U trenutku kad je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije stigla u Policijsku postaju i započela s liječničkim pregledom, negodovao je i tražio da ga se pusti iz prostorija za zadržavanje.

Pritom se oglušio na naredbe policijskih službenika da se smiri i fizički nasrnuo na jednog od policajaca, udarivši ga zatvorenom šakom u glavu. Prilikom naguravanja prema izlazu iz prostorije, udario je drugog policajca u predjelu oka. U pomoć dvojici policajaca priskočili su i drugi policijski službenici te mu stavili sredstva za vezivanje ruku i pojas na noge, kojeg se oslobodio uslijed agresivnosti. Tijekom navedenog, 38-godišnjak je prijetio policijskim službenicima ubojstvom. Isti je pregledan po liječnici ekipe hitne medicinske pomoći kojom prilikom je utvrđeno da nije zadobio ozljede pri uporabi sredstava prisile. Medicinska je pomoć pružena i policajcima koje je udario te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Komentari