"Dizel banda": U samo tri noći "isisali" 800 litara dizela!

Objavljeno: 02.02.2011. 15:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ilustracija

Dolijala je "dizel banda"! Varaždinska je policija ušla u trag trojici mladića koji su protekli tjedan sijali strah u spremnicima za gorivo teretnih vozila na području Klenovnika i Lovrećana. "Dizel baniti" iz više teretnih vozila u samo tri noći ukrali su čak 800 litara dizela!

Riječ je o mladićima starosti 19, 21 i 22 godine koji su svoj pohod počeli prošlu srijedu kad su u noći provalili u ograđeno parkiralište jedne tvrtke u Klenovniku i iz teretnog vozila koje se tamo nalazilo "isisali" dizel gorivo. Iduće noći provalili su na isto parkiralište i ukrali gorivo i iz drugog vozila koje se tamo nalazilo. Ukupno, tvrtku iz Klenovnika oštetili su za 350 litara dizela, odnosno za 3 tisuće kuna.

Nakon što su "isisali" gotovo sav dizel u Klenovniku, mladići su iduću noć nastavili svoj pohod u obližnjem Lovrećanu gdje su iz tri različita teretna vozila ukrali dodatnih 450 litara dizela ukupne vrijednosti oko 3 i pol tisuće kuna.

Dio ukradenog goriva prodali su jednom 20-godišnjaku, a većinu su odvezli kod 33-godišnjaka u Ivanec pa je većina ukradenog dizela ipak pronađena.

Protiv "benzinske bande" bit će podnesene kaznene prijave zbog teških krađa, a protiv 33-godišnjaka zbog prikrivanja kaznenog djela.

Komentari