Strava u Međimurju: Djevojčica izgorjela u požaru u Paragu

Objavljeno: 30.12.2010. 18:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Šestogodišnja djevojčica poginula je, a njezina majka teško je ozlijeđena u požaru koji se oko 15 sati dogodio u romskom naselju Parag kraj Trnovca u susjednom Međimurju.

PU međimurska oko 15 sati je dobila dojavu da je u tijeku požar u obiteljskoj kući na broju 243 u romskom naselju Parag.

Na mjesto događaja odmah su krenuli policijski službenici, Hitna medicinska pomoć i vatrogasci iz Čakovca i Nedelišća koji su ispred trošne kuće zatekli ženu s opeklinama 1. i 2. stupnja po cijelom tijelu.

Žena je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječnicima rekla da se u kući nalazi i njezina kćer stara 6 godina. Vatrogasci su u međuvremenu lokalizirali požar pa su odmah krenuli u potragu za njom iako je kuća u požaru teško oštećena i bila je puna dima.

Kuću su pretraživali gotovo sat vremena kada su, ispod požarnog krša, pronašli karbonizirani leš djeteta.

Kako je došlo do požara trebali bi utvrditi vatrogasci i istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu no mještani naselja Parag rekli su nam da je do požara najvjerojatnije došlo zbog neispravne plinske boce.Požar je buknuo naglo i brzo je zahvatio unutrašnjost trošne kuće.

Majka se uspjela spasiti i izvući iz kuće no njezinoj kćeri nije bilo spasa.


Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Komentari