nepravomoćna presuda

Djevojka iz Novog Marofa prijetila baki i teti: 'Zafrknula vam budem glave'

Objavljeno: 10.02.2023. 20:39

Zadnja izmjena: 10.02.2023. 20:39

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Djevojka (24) iz okolice Novog Marofa proglašena je krivom i osuđena zbog obiteljskog nasilja prema 76-godišnjoj baki i 56-godišnjoj teti.

Naime, kako stoji na stranicama Općinskog suda u Varaždinu, presuda je donesena ovih dana, a u njoj stoji da se djevojka u srpnju prošle godine u okolici Novog Marofa u obiteljskoj kući nasilno ponašala u obitelji.

- Vikala je, galamila i pogrdnim riječima "bog mater i tebi i baki, zafrknula vam budem glave" te raznim drugim pogrdnim riječima vrijeđala baku, osobu starije životne dobi, te svoju tetu, a što je kod istih izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva - stoji u nepravomoćnoj presudi.

Okrivljenica je na sudu sve opovrgnula te rekla da su optužbe protiv nje laž jer u to doba nije bila u kući, već tvrdi da se nalazila u kafiću, no njena teta je potvrdila da je ona galamila i prijetila im. Navela je da to nije bio prvi put. Djevojka je kažnjena s 200 eura, a mora platiti i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 26.50 eura. Također, može se  i žaliti na presudu budući da je presuda nepravomoćna.

Komentari