Jučer, 5. srpnja oko 15.15 sati na prostoru bazena hotela u Varaždinskim Toplicama, nepoznati je počinitelj otuđio ruksak u vlasništvu 22-godišnjaka.

Isti je iskoristio odsutnost oštećenog koji se u tom trenutku kupao i otuđio ruksak u kojem su se nalazili mobiteli, novac, ključevi vozila te osobni i bankovni dokumenti u vlasništvu oštećenog i 18-godišnje djevojke. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Djevojka ostala bez mobitela

Također jučer, 5. srpnja od 12 do 14 sati na bazenima hotela u Varaždinskim Toplicama, nepoznati je počinitelj otuđio torbicu s mobitelom, ključevima i osobnim dokumentima u vlasništvu 17-godišnjakinje. Nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju vlasnice koja se kupala u bazenu, te otuđio spomenuto. Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, PU varaždinska apelira na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na kupališta ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete. 

Kako spriječiti krađe na kupalištima:

  • ukoliko na kupalište dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete 
  • ukoliko na kupalište dolazite biciklom, vežite ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.) 
  • na kupalište ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno 
  • osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja 
  • ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti
  • sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila 
  • svoje stvari imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe 
  • pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni 
  • ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji, a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.  

Komentari

06.07.2016. 11:21h

Foto: Arhiva

Izvor: PU varaždinka