izvješće

Tragedija kod Bele 2: DORH sumnja da je bilo propusta u zaštiti na radu

Prema dosad prikupljenim podacima, sumnja se da je zbog propusta u provođenju mjera zaštite na radu došlo do odrona zemlje u kanalu dubokom preko četiri metra...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.07.2021. 08:29

Zadnja izmjena: 16.07.2021. 08:33

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je službene informacije u vezi nesreće koja je dogodila jučer kraj dvorca Bela II kod Novog Marofa u kojoj su poginula dva radnika.

  • Policija završila očevid kod dvorca "Bela 2" - evo što piše u izvješću, više OVDJE.

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u prethodnom postupku, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i uz sudjelovanje inspektora zaštite na radu, proveo očevid.

Prema dosad prikupljenim podacima, sumnja se da je zbog propusta u provođenju mjera zaštite na radu došlo do odrona zemlje u kanalu dubokom preko četiri metra u kojem su bila dvojica radnika (1976. i 1999.) te je zemlja zatrpala radnike koji su smrtno stradali.

Državno odvjetništvo naložit će provođenje obdukcije te će izdati naloge za toksikološko vještačenje i za druga potrebna vještačenja, a provest će i druge izvidne i dokazne radnje radi potpunog utvrđenja svih okolnosti nastanka nesreće.

Komentari