priopćenje dorha

DORH objavio nove informacije, sedmogodišnja djevojčica gledala stravične prizore u Topličici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.03.2019. 08:09

Zadnja izmjena: 20.03.2019. 08:14

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 56-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, pokušaja ubojstva i dva kaznena djela prijetnje.

Prema najnovijim informacijama iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak 16. ožujka 2019. u dvorištu ispred obiteljske kuće u mjestu Topličica, u prisutnosti svoje sedmogodišnje unuke, u cilju usmrćenja zadao ubod nožem 53-godišnjaku u prsni koš, a odmah potom ubo nožem u trbuh 30-godišnjeg supruga svoje kćeri, koji je osoba s težom tjelesnom smetnjom.

Obojica oštećenika zadobila su teške ozljede, i to 53-godišnjak razderotinu jetre, ozljedu želuca i otvorenu ranu trbušne šupljine, a 30-godišnjak otvorenu ranu prsnog koša s izljevom krvi i zraka u plućnu šupljinu. Osnovano se sumnja da je 56-godišnjak nakon opisanih radnji lupao po ulaznim vratima kuće i prijetio ukućanima ubojstvom.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 56-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Komentari