DORH podigao optužnicu protiv otmičara iz Đurđevca koji i dalje ostaje u zatvoru

Objavljeno: 28.07.2014. 09:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva, protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Radi se o Zdravku Kenđeliću koji je 10. ožujka zatečen u krađi u trgovačkom centru u Đurđevcu, a potom pucao na policijske službenike i oteo 39-godišnjakinju.

>>Drama u Đurđevcu: Pucao na policiju, oteo auto s vozačicom i pobjegao

>>Otmičar iz Đurđevca pronađen u Zagrebu, predao se policiji 

DORH okriveljnika tereti da je zatečen u krađi u trgovačkom centru u Đurđevcu te da je pritom repetirao pištolj i uperio ga prema zaštitaru rekavši mu da je spreman ubiti.

Tereti ga se da je, kada su povodom te krađe u dvorište njegove kuće stigla dvojica policijskih službenika radi njegova uhićenja, prema njima iz pištolja, kojeg je neovlašteno posjedovao, ispalio najmanje četiri hica.

Odmah potom, okrivljenik je zaustavio osobni automobil kojim je upravljala 39-godišnjakinja te ju je, protivno njenoj volji i uz prijetnju pištoljem, prisilio da ga odveze do dvije vikendice kod Vlaislava, a sljedećeg jutra u Zagreb gdje su ih zaustavili policijski službenici Antiterorističke jedinice Lučko te uhitili okrivljenika.

Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu je produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

 

Komentari