žalba protiv presude

DORH traži veću kaznu za vozača BMW-a koji je skrivio tešku nesreću kod Nove Vesi

Došlo je do sudara vozila u kojem je 34-godišnjak zadobio mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminuo istog dana u bolnici...
Objavljeno: 29.06.2022. 09:30

Zadnja izmjena: 29.06.2022. 10:10

Foto: Arhiva

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. svibnja podnijelo žalbu zbog odluke o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1999.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu  osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.

Kako stoji na stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, optuženik je proglašen krivim da je 18. veljače 2021. na cesti kod Varaždina, upravljajući osobnim automobilom marke BMW, unatoč nailasku na oštar lijevi zavoj i bitno smanjenoj vidljivosti zbog magle, zbog čega nije mogao uočiti nailazak vozila iz suprotnog smjera, poduzeo pretjecanje drugog vozila brzinom većom od 86 km/h i prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je pravilno upravljao 34-godišnjak. Došlo je do sudara vozila u kojem je 34-godišnjak zadobio mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminuo istog dana u bolnici. 

Nadalje stoji kako Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga i neprimjerena težini počinjenog kaznenog djela čija je posljedica smrt mlade osobe, koja je potpuno pravilno upravljala automobilom, te je neprimjerena grubom kršenju prometnih propisa u vožnji okrivljenika.

Komentari