priopćenje iz policije

VIDEO: Drama kod Dravskog mosta - vozač pokušao pregaziti policajce, došlo je i do pucnjave

Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski službenik je u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio nalet istog na sebe.
Objavljeno: 24.12.2021. 20:25

Zadnja izmjena: 24.12.2021. 20:35

U petak, 24. prosinca oko 15.30 sati, Operativno-komunikacijski centar Pu varaždinske zaprimio je obavijest Pu međimurske da su policijski službenici spomenute Uprave u potjeri za osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Vozilo se, prema informacijama iz policije nije zaustavilo na znakove policijskih službenika te se kretalo u smjeru Varaždinske županije čineći brojne prometne prekršaje i ugrožavajući pritom sigurnost drugih sudionika u prometu. Također je zatraženo da policijski službenici Policijske uprave varaždinske pruže pomoć i pokušaju zaustaviti vozilo i vozača.

Odmah po zaprimanju dojave kod Dravskog mosta u Varaždinu upućeni su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Varaždin, s ciljem zaustavljanja vozila i vozača.

Dolaskom na Dravski most, policijski su službenici izašli iz vozila te uspostavili blokadni punkt kako bi pokušali zaustaviti spomenuto vozilo i vozača.

Po uočavanju vozila jedan od navedenih policajaca ispred blokadnog punkta pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozilo u bijegu, no isto se nije zaustavilo, a policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu. Nakon toga vozač je usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio uz blokadni punkt, u namjeri pregaženja. Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski službenik je u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio nalet istog na sebe.

Vozač je nakon toga i dalje nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca Interventne jedinice policije i zaobišao ih, no ubrzo je, u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhićen uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje.

 

 

Komentari