Drama u Međimurju: Zavario dvorišna vrata, sjeo na plinsku bocu i prijetio da će sve dići u zrak

Objavljeno: 16.09.2015. 10:49

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: ilustracija

U utorak, 15. rujna od 8.30 do 11.30 sati u Sv. Martinu na Muri, 61-godišnjak s područja Međimurske županije u ograđenom prostoru seoskog turizma na ulazna vrata dvorišta stavio je lanac s lokotom te ih potom zavario.

Nakon toga je u tako ograđenom i osiguranom prostoru, neposredno iza dvorišnih vrata sjeo je na plinsku bocu i s upaljačem u ruci u više navrata prijetio da će sve dići u zrak, izvjestili su danas iz PU međimiurske.

Od svog nauma muškarac je naposlijetku odustao na nagovor policijskih službenika. Srećeom, jer u njegovoj neposrednoj blizini bilo je nekoliko osoba koje su mogle biti ozlijeđene.

Na mjesto događaja potom je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske i vodič sa službenim psom za detekciju eksploziva Policijske uprave varaždinske, kojom prilikom osim plinske boce, nisu pronađena druga eksplozivna sredstva.

Zbog počinjenja kaznenog djela "dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom", 61-godišnjak je uhićen, te je danas u jutarnjim satima predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Komentari