Policajci su u petak navečer osujetili provalnika (53) u izvršenju krađe u jednoj obiteljskoj kući u ulici Zinke Kunc u Varaždinu, a on ih je nakon toga napao odvijačem i nanio im, srećom, samo lakše ozljede.

Jedna stanovnica ulice Zinke Kunc u petak navečer je primjetila da se nešto čudno događa kod susjeda. Posumnjala je da je riječ o provali te je slučaj prijavila policiji.

Desetak minuta kasnije na mjesto događaja stigli su policajci koji su zatekli nepoznatog muškarca kako se trčeći udaljava iz kuće prema susjednom dvorištu te su krenuli za njim.

Nakon što su ga sustigli, navedeni je napao jednog od njih nasrnuvši na njega odvijačem kojeg je imao u ruci.

Razbojnik je policajcu prislonio odvijač na vrat te mu zaprijetio ubojstvom ako ga ne pusti. Policajac je uspio napadačevu ruku odmaknuti od svog vrata, no razbojnik je nastavio mahati odvijačem te je policajcu uspio zadati ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Policajci su ga ipak uspjeli savladati te privesti u policiju na krim istraživanje. Utvrđeno je da se radi o muškarcu (53) s koprivničkog područja koji je, prije nego li su ga policajci došli do mjesta događaja, uspio provaliti u kuću u vlasništvu 43-godišnjaka i ukrasti razni zlatni nakit u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

U Općoj bolnici Varaždin pružena je medicinska pomoć dvojici policijskih službenika i razbojniku, a ozljede su za svu trojicu okvalificirane kao lakše.

Razbojnik je priveden sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu sa kaznenim prijavama za tešku krađu, prijetnje, napad na policajce i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Sudac istrage mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje u pritvoru. 

Komentari

27.08.2012. 12:41h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija