Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u subotu, 26. srpnja u 8:15 sati zaprimio je dojavu da je kod sportske dvorane u ulici Ivana Severa u Varaždinu u rijeci Dravi nestao plivač.

Policijski službenici utvrdili su da je 18-godišnjak ušao u vodu na lijevoj strani rijeke Drave u mjestu Gornji Kuršanec, te je počeo plivati u smjeru sportske dvorane, gdje je u jednom trenutku nestao ispod površine vode, saznajemo iz PU varaždinske.

U potragu su se odmah uključili policijski službenici Policijske uprave varaždinske i međimurske, pripadnici Gorske službe spašavanja iz Varaždina sa psom tragačem, čamcem i dva člana rafting kluba.

>> HGSS traga za 18-godišnjakom koji je nestao na Dravi u subotu

Kako tražena osoba nije pronađena potraga policije i HGSS-a se nastavlja. Saznajemo da se u potrazi koriste čamci ovih službi.

Kako neslužbeno doznajemo Dravu su, blizu željezničkog mosta, u jutarnjim satima pokušala preplivati tri mladića. Dva su izašla na obalu, a 18-godišnji M.P. iz Bednje nestao je ispod površine vode. Poznavaoci Drave kažu da je pokušaj plivanja preko rijeke bio iznimno opasan jer je u subotu vodostaj bio visok.

Komentari

28.07.2014. 12:31h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HGSS