policija upozorava!

Društvenim mrežama hara nova prijevara: Pošalju poruku da vam kući dolazi kovčeg...

Objavljeno: 26.09.2023. 10:59

Zadnja izmjena: 26.09.2023. 10:59

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijski službenici PU varaždinske zaprimili su kaznenu prijavu 56-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, ona je na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom osobom s kojom je dogovorila da će joj ta osoba na kućnu adresu poslati kovčeg sa vrijednosnim papirima i novcem, koji će ista pohraniti u sef u banku.

Iz razloga što je navodni kovčeg zadržan na granici, prema međusobnom dogovoru ista je u nekoliko navrata uplatila novčani iznos od više tisuća eura. Pošto ju je nepoznata osoba i dalje tražila da uplati novce, a kovčeg nije primila, shvatila je da je prevarena. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Upozoravamo građane kako prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta, a sve kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane. Zbog toga ponovno skrećemo pozornost građanima na takve oblike prijevara i molimo ih da budu oprezni. Pripazite kome uplaćuju novac, ne nasjedate na priče osoba koje će vam navodno poslati kovčeg sa vrijednosnim papirima i novcem, zlatom ili nešto drugo, ako im vi najprije uplatite svotu na njihov račun pod izlikom da su ti novci za troškove dostave ili carine. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, odmah prijavite policiji na broj 192 - upozorava policija.

Komentari