Jučer, 7. srpnja oko 15 sati, PU varaždinska zaprimila je dojavu ženske osobe da se troje djece udaljilo od kuće u pravcu rijeke Drave te da ih ne može pronaći.

>> Dubrava Križovljanska: Nestalo troje djece, policija ih pronašla na otoku 

Kako je obavljenim razgovorom utvrđeno, troje djece u dobi od 9, 10 i 13 godina, oko 11 sati se uputilo biciklima prema rijeci Dravi, kod Velikog Lovrečana, a prije dojave u vodi su pronađeni bicikli.

U akciju traganja za djecom uključeni su svi policijski službenici Policijske uprave varaždinske u službi, članovi Gorske službe spašavanja, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dobrovoljnih vatrogasnih društava, te članovi lovačke udruge.

Djeca su oko 16:50 sati, nakon dojave građanina, pronađena po ekipi Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske sa čamcem, te prevezena na obalu.

Naknadno je utvrđeno da su se djeca vozila biciklima uz stari tok rijeke Drave, nakon čega su ostavili bicikle, te otišli na otok na središnjem dijelu toka rijeke.

U jednom su trenutku primijetili kako se razina vode podigla za oko 1.5 metara i da se ne mogu vratiti na obalu. Djeca su na mjestu događaja pregledana po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te je utvrđeno da nisu ozlijeđena.

Komentari

08.07.2013. 13:12h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija