Dvije 14-godišnjakinje udario vozač s više od 3 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 13.07.2014. 11:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu u 18 sati poslijepodne, teško su ozlijeđene dvije djevojčice starosti 14 godina.

Kako je danas izvjestila Policijska uprava varaždinska, vozač koji je automobilom udario djevojke, bio je pod utjecajem alkohola.

- Muškarac starosti 47 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3.18 g/kg, iz smjera Koprivničke prema Optujskoj ulici. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, nije propustio dvije 14-godišnje pješakinje koje su se kretale obilježenim pješačkim prijelazom te je prednjim lijevim dijelom vozila udario u njih - stoji u priopćenju PU varaždinske.

Djevojke su od siline udara odbačene na kolnik, pri čemu su teže ozlijeđene. Obje su prevezene u Opću bolnicu Varaždin gdje su zadržane na daljnjem liječenju.

>>Autom naletio na dvije djevojke na pješačkom prijelazu u Trstenjakovoj

Očevid je u suradnji s policijskim službenicima obavila dežurna zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće, 47-godišnjak će tijekom današnjeg dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Komentari