Dvoje biciklista ozlijeđenih u dvije prometne nesreće u Varaždinu

Objavljeno: 17.07.2015. 20:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: Ilustracija

Dvije prometne nesreće dogodile su se u Varaždinu u Međimurskoj ulici i u Ulici Ivana Meštrovića, a ozlijeđene su dvije osobe.

Jučer, 16. srpnja, oko 11.40 sati u Varaždinu na raskrižju Međimurske ulice i ulice Ruđera Boškovića dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.

Osobnim vozilom je desnom stranom kolnika Međimurske ulice upravljao mladić starosti 28 godina iz smjera Koprivničke ulice u smjeru centra grada. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja sa ulicom Ruđera Boškovića na znak zelenog svjetla ušao je svojim vozilom u raskrižje skretajući u desno, a da nije prethodno propustio bicikl kojim je iz istog smjera biciklističkom trakom u usporednoj vožnji kroz raskrižje zadržavajući smjer kretanja u smjeru centra grada upravljao 64-godišnjak.

Od udara je biciklist pao na kolnik i zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 16. srpnja oko 14.10 sati u Ulici Ivana Meštrovića u prometnoj nesreći ozlijeđena je 49-godišnja biciklistica.

Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.99 g/kg upravljao mladić starosti 26 godina. Upravljao je iz smjera ulice Braće Radić u smjeru Križanićeve ulice, gdje je započeo radnju skretanja u desno u krug bolnice a da se prethodno nije uvjerio u sigurnost te radnje, te je desnim bočnim djelom vozila udario u prednji kotač bicikla, kojim je u istom smjeru uz desni rub Meštrovićeve ulice upravljala 49-godišnjakinja.

Od udara ista je izgubila ravnotežu i pala na kolnik i zadobila ozljede. Ozlijeđenoj je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja od strane djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Komentari