Dvoje djece ozlijeđeno u prometnim nesrećama u Varaždinu i Ivancu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.11.2013. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U prometnim nesrećama koje su se u ponedjeljak dogodile u Ivancu i Varaždinu ozlijeđeno je dvoje djece, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

Jučer, 18. studenog oko 17:20 sati, u gradu Ivancu u Ulici žrtava hrvatskih domovinskih ratova, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete.

Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova, gdje je dolaskom do kućnog broja 1, dijete starosti 10 godina van kolnika s nogostupa, s lijeve na desnu stranu kolnika, jedan metar prije obilježenog pješačkog prijelaza, pretrčavalo kolnik.

U trenutku pretrčavanja u dijete je udarilo vozilo prednjom desnom stranom, nakon čega je odbačeno u desno van kolnika. Od siline udara dijete je ozlijeđeno, te mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 18. studenog oko 15:45 sati na raskrižju Ulice Miroslava Krleže i Stjepana Vukovića u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete.

Osobnim vozilom je upravljao 23-godišnjak lijevom prometnom trakom južnog kolničkog traka Ulicom Miroslava Krleže u smjeru Zagrebačke ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza i raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića nije se pješačkom prijelazu približavao sa sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz.

Nastavio se vozilom kretati preko obilježenog pješačkog prijelaza u trenutku kada mu je s desne strane vozila u prelaženju kolnika obilježenim pješačkim prijelazom naišla pješakinja, dijete starosti 10 godina, koja je prelazila kolnik vozeći se na koturaljkama.

U izbjegavanju udara pješakinje u prednji desni dio vozila ista je izgubila ravnotežu te pala na kolnik pored osobnog vozila. Ozljede je zadobila 10-godišnjakinja, a pomoć joj je na mjestu događaja pružena od djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ozljede su okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

Komentari