Eksplozija u P. Krešimira: Jučer evakuirani susjedi, policija danas provodi očevid

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.11.2013. 10:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger/VT

Jučer, 20. studenog oko 20 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu o eksploziji u Ulici kralja Petra Krešimira IV. u Varaždinu.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da je do eksplozije došlo u prostoru kemijske čistionice vlasništvo 61-godišnjaka, koja se nalazi u dvorištu iza obiteljske kuće.

>> FOTO Varaždin: Eksplozija u kemijskoj čistionici u Ulici kralja Petra Krešimira IV.

Navedena je ulica zatvorena za promet, te su evakuirani stanari iz susjednih kuća. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin koji su ugasili požar u unutrašnjosti kemijske čistionice.

Isto tako, djelatnici poduzeća za opskrbu plinom zatvorili su glavni dovod plina, te pregledom utvrdili da u ulici ne istječe plin.

Mjesto događaja je osigurano do očevida koji će se, temeljem naloga zamjenice Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, obaviti tijekom današnjeg dana uz prisustvo vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Jučerašnja eksplozija izvukla je na ulice brojne građane koje je iznenadila njezina jačina. Građani su promatrali policiju i vatrogasce kako obavljaju svoj posao na terenu. Bilo je mnogo znatiželjnih jer je u blizini studentski dom, a i Ulici kralja Petra Krešimira IV. bila je zatvorena za promet.

Nitko, srećom, nije ozlijeđen, a građani nakon što su se uvjerili da opasnosti nema vratili su se svojim kućama.

Komentari