nema ozlijeđenih

EKSPLOZIJA U STRMCU REMETINEČKOM Prilikom bušenja oštetili plinsku cijev i uzrokovali eksploziju kuće

Objavljeno: 01.03.2017. 18:31

Zadnja izmjena: 01.03.2017. 18:31

Foto: Arhiva

Jučer oko 11 sati u Strmcu Remetinečkom, djelatnici poduzeća sa sjedištem u Varaždinu, obavljali su kopanje i bušenje zemlje zbog polaganja vodovodne cijevi.

Prilikom bušenja s hidrauličnom bušilicom na dubini od cca 120 cm, došlo je do oštećenja plinske polietilenske cijevi, a potom i do ispuštanja zemnog plina. Plin je kroz betonske cijevi kanalizacije koje su bile položene u zemlji, ušao u kupaonicu na katu kuće u vlasništvu dvojice muškaraca starosti 51 i 60 godina.

Pritom je došlo do stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina i zraka, a potom i do eksplozije. Eksplozija se iz kupaonice proširila čitavim prvim katom kuće, uslijed čega su nastala mehanička oštećenja u vidu izbijanja vrata na nekoliko prostorija, oštećenja sanitarija u kupaonici i drugo.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici poduzeća za distribuciju plina koji su obavili mjerenja prisutnosti zemnog plina, te će sanirati oštećenja na plinskoj cijevi. Prilikom eksplozije nije bilo ozlijeđenih osoba, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Komentari