Europska unija u malom "pala" s drogom na Goričanu

Objavljeno: 08.08.2011. 12:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Slovak, Mađar, Slovenac, Austrijanac i Švicarac „pali“ su tijekom vikenda na graničnom prijelazu Goričan. Pokušali su u Hrvatsku unijeti marihuanu, LSD i kokain no u tome nisu uspjeli te su kažnjeni novčanim kaznama od tisuću do dvije tisuće kuna, a protiv njih su podnesene i kaznene prijave.

Policijski službenici na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan sa Republikom Mađarskom ovaj su vikend imali pune ruke posla sa strancima koji su u Hrvatsku pokušali unijeti različite količine droge.

25-godišnji Slovak, 28-godišnji Mađar, 25-godišnji Slovenac i 20-godišnji Austrijanac u Hrvatsku su pokušali unijeti manje količine marihuane, a 33-godišnji Švicarac manju količinu kokaina.

Policijski službenici su pregledali njihova vozila i osobne stvari, a oni su im, kad su vidjeli da je vrag odnio šalu i da neće uspjeti u svom naumu da unesu drogu u Hrvatsku, predavali drogu policijskim službenicima.

Najraspoloženiji za suradnju bio je 20-godišnji Austrijanac koji je na pitanje policijskog službenika posjeduje li kakve droge odgovorio potvrdno i odmah predao policajcu paketić sa marihuanom.

Slovaku i Mađaru su odmah izrečene prekršajne kazne u iznosu od tisuću i tisuću i 800 kuna što su odmah i platili dok će se protiv Slovenca, Austrijanca i Švicarca prekršajni postupci biti provedeni u ponedjeljak.

Treba spomenuti i da je PU međimurska protiv svih navedenih podnijela i kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.

Komentari