i uz to bježite presretačima

Evo kakvu ćete kaznu dobiti ako vozite pijani, bez vozačke i s neregistriranim autom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.01.2021. 10:29

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 10:36

Foto: Ilustracija

Kao što smo izvijestili, u srijedu, 6. siječnja u 21 sat, u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, presretači su pokušali zaustaviti osobno vozilo, a vozač je povećao brzinu, zaustavio se u Dravskoj ulici, izašao iz vozila i trčao u smjeru šumarka, gdje su ga sustigli policijski službenici.

Navedeni vozač je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin.

Provjerom je utvrđeno da se radi o 39-godišnjaku te da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg, bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine. Također je upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

Općinski sud u Varaždinu je nakon provedenog postupka donio presudu kojom je navedeni vozač proglašen krivim za počinjene prekršaje te kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 12 300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 55 dana. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 8 mjeseci. Istome je nakon provedenog postupka donijeta odluka o vraćanju privremeno oduzetog osobnog vozila kojim je počinio prekršaje.

Komentari