Detalji iz policije

Evo koliko je napuhao 'rekorder' proteklog vikenda

Objavljeno: 02.10.2023. 13:52

Zadnja izmjena: 02.10.2023. 13:52

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to 5 prometnih nesreće s ozlijeđenim osobama i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 80 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 201 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.58 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 98 km/h.

- Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan  u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je jedna vozačica uhićena te će biti dovedena na nadležni Općinski sud u Varaždinu - navode iz policije.

Komentari