subota

'Rekorder' kod Ludbrega napuhao preko 4 promila usred bijela dana

Objavljeno: 25.10.2021. 11:17

Zadnja izmjena: 25.10.2021. 11:41

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

U subotu u 14.50 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao vozač starosti 39 godina.

Nadzorom je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4.27 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Za počinjeni prekršaj protiv vozača će se podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i 6 negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Policija napominje da vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1.3 g/kg, a 4.0 g/kg je granica kod koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti, uglavnom zbog kljenuti centra za disanje.

Komentari