alkohol, vožnja i policija

Evo koliko je promila napuhao rekorder blagdanskog vikenda

PU varaždinska

Objavljeno: 27.12.2021. 10:39

Zadnja izmjena: 27.12.2021. 10:44

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno deset prometnih nesreća, pri čemu jedna s ozlijeđenom osobom, odnosno devet prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, a tom prilikom je utvrđeno ukupno 108 prekršaja, od čega 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 19 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.03 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila 95 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Napuhao i biciklist

U petak, 24. prosinca oko 20 sati, u Ludbregu na DC-2 zaustavljen je u kontroli i nadzoru prometa, 58-godišnji vozač bicikla. Alkotestiranjem je utvrđeno da biciklom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.03 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Komentari