ipak bila nesreća

Policija o jučerašnjoj jurnjavi za motociklistom: 'Bio je drogiran'

Objavljeno: 16.06.2017. 15:12

Zadnja izmjena: 16.06.2017. 15:15

Foto: Arhiva

Prema policijskom priopćenju, jučerašnji incident s motoristom započeo je još u Tužnom oko 15.20, kad ga je pokušala zaustaviti prometna policija zbog nepropisnog korištenja kacige, da bi se onda jurnjava završila prometnom nesrećom na križanju obilaznice i Optujske.

Sve to vrijeme za motoristom je jurio policijski presretač, kojega je motorist pretekao negdje kod Krkanca - a onda krivudajući cestom namjerno onemogućavao presretač da ga zaustavi. S takvom je vožnjom nastavio i kroz Vidovec gdje se održavalo proštenje s mnoštvom ljudi na cesti, a u kojemu nije propustio pješake na prijelazu.

Pokušao i pješke pobjeći

U daljoj jurnjavi 21-godišnji motorist - za kojega smo neslužbeno doznali da se radi o K.F.-u iz Donjeg Ladanja - pretjecao je kolonu vozila, išao suprotnim trakom i onda na križanju kod Optujske izazvao sudar s vozilom kojim je u smjeru Hrašćice upravljao 68-godišnjak. Pritom je motorist lakše ozlijeđen, ali je pokušao pješke se udaljiti s mjesta događaja. 

No, u pokušaju bijega su ga spriječili policajci, a medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici. Preliminarnim testiranjem, utvrđeno je da je navedeni motociklom upravljao pod utjecajem droga, no isti se odbio podvrći izuzimanju uzoraka krvi i urina. Također je utvrđeno da isti ne posjeduje odgovarajuću kategoriju vozačke dozvole. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela prisile prema službenoj osobi i ugrožavanja prometa.

Komentari