recidivist, školski primjer

Evo što je učinio tip u Ivancu kojem prijeti kazna od 8,2 tisuće eura i 120 dana zatvora

Objavljeno: 21.03.2023. 15:23

Zadnja izmjena: 21.03.2023. 15:25

Foto: ilustracija / Unsplash

U ponedjeljak, 20. ožujka u 17.25 sati u ulici Akademika Mirka Maleza u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak.

Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.68 promila i za vrijeme kad mu je vozačka dozvola nevažeća, odnosno poništena zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te mu je izdano više zabrana upravljanja od strane Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof. Ali, to nije sve.

Isto tako je utvrđeno da je vozilo neregistrirano i neosigurano. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je u Policijsku postaju Ivanec do privođenja sucu nadležnog općinskog suda. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo marke Peugeot kojim je upravljao, s prijedlogom trajnog oduzimanja.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 8.200 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana. Također, vlasniku vozila prijeti izricanje novčane kazne do 2.650 eura jer je 33-godišnjaku dopustio upravljanje vozilom koje prethodno nije osigurano.

Komentari