ukrala milijunske iznose...

FATALNA BANKARICA: Valentina Moravec iz Krkanca uhićena u Vukovaru!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.03.2018. 11:59

Zadnja izmjena: 26.03.2018. 12:02

Već smo u nekoliko navrata pisali o Valentini Moravec, bankarici iz Krkanca koja se lažno predstavljala kao zaposlenik PBZ banke te poznanicima iz Varaždinske županije nudila VIP kamate te ih tako pokrala za stotine tisuća kuna. 

<< FATALNA 'BANKARICA' IZ KRKANCA Poznanicima iz okolice Varaždina nudila ''VIP kamatu'' i prevarila ih za stotine tisuća kuna >>

Također, prema informacijama iz Općinskog suda u Varaždinu, 9. travnja zakazana je rasprava za predmet kaznenog djela protiv imovine, odnosno pronevjere, a Moravec je optužena kako si je na štetu Privredne banke Zagreb u kojoj je radila pribavila ukupno 689.009 kune, a iz navoda optužnice proizlazi da je okrivljena prilikom prvog ispitivanja priznala počinjenje djela i djelom naknadila štetu.

Ovoga puta priča o Valentini dolazi nam iz Vukovara gdje je Valentina našla nove žrtve. Kako nam je ispričao Vukovarac I.A, on i Valentina su se upoznali preko Instagrama, a Valentina mu se zatim javila da je došla na službeno putovanje u Vukovar te rekla kako traži radnike za PBZ banku i vrši edukacije.

- Predstavljala se kao zaposlenica HANFE ( Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga)  te mi je rekla da ću nakon edukacije dobiti posao u banci u Vukovaru te da ću postati osobni bankar. Za sve to sam trebao platiti sveukupno oko 3000 eura, ali mi je rekla da će mi se sve to vratiti kad dobijem posao.- priča nam I.A.

Prema njegovim riječima, Valentina je u hotelu u kojem je odsjela unajmila dvoranu i čak ga je pozivala na edukacije na kojoj su morali i učiti za testove, a sve je postalo sumnjivo kada je njegova prijateljica vidjela članak na našem portalu. Ipak, Valentina je i dalje njih uvjeravala kako ona za ništa nije kriva.

- Sve je izgledalo jako profesionalno i iako smo možda malo sumnjali, njezina moć uvjeravanja je bila jako velika, govori nam I.A i dodaje kako je njegov brat postao jako sumnjičav i nazvao HANFU u Zagreb iz koje su mu rekli kako se takvi testovi ne rješavaju u Vukovaru, nego samo u Zagrebu - priča nam I.A i dodaje kako je nakon tog poziva Valentina uhićena u Vukovaru.

Krivotvorenje dokumenata, lažno predstavljanje..

Inače, kontaktirali smo i PU Vukovarsko - Srijemsku, a glasnogovornik nam je potvrdio kako je na zahtjev PU Varaždinske policija iz Vukovara reagirala te 31- godišnjakinju dovela u policijsku postaju u Varaždinu.

Što se tiče informacija iz PU Varaždinske, kriminalističkim je istraživanjem utvrđena prijevara na štetu 15 osoba te krivotvorenje isprave na štetu 8 osoba, kao i prijevare u pokušaju na štetu 4 osobe. Navedena je, prema informacijama, ovim kaznenim djelima protupravno prisvojila iznos od oko 1 470 000 kuna i 355 000 eura. Samo od nekih djela koja joj se stavljaju na teret su krivotvorenje dokumenata, lažno predstavljanje i krivotvorenje potpisa.

Kako piše u policijskom priopćenju, po završetku kriminalističkog istraživanja, predana je uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

 

 

 

 

Komentari