Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 18. svibnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Valentine Moravec zbog počinjenja produljenih kaznenih djela prijevare. Riječ je o slučaju o kojem je prvi, u prosincu prošle godine, pisao eVaraždin...

>>FATALNA 'BANKARICA' IZ KRKANCA Poznanicima iz okolice Varaždina nudila ''VIP kamatu'' i prevarila ih za stotine tisuća kuna

>>FATALNA BANKARICA: Valentina Moravec iz Krkanca uhićena u Vukovaru!

>>U travnju počinje suđenje protiv ''fatalne'' bankarice Valentine Moravec

Okrivljenicu (1987.) se naime tereti, kako je danas izvjestio DORH, da je od 2015. godine u Varaždinu i okolici, neistinito predočavala većem broju osoba da kao zaposlenica banke može za njih ugovoriti povlašteno oročavanje novca uz visoke kamate, što su oštećenici povjerovali i predavali joj novac, ali ga ona nije predavala u banku već ga je zadržavala za sebe.

Tereti ju se i da je sastavljala lažnu dokumentaciju banke s podacima da su oštećenici ugovorili depozite u banci i predavala im tu dokumentaciju, kako bi ih uvjerila da je njihov novac položila u banku i oročila ga, iako to nije učinila. Okrivljenicu se još tereti da je kupila i građevinski materijal za renoviranje svoje kuće i naručila obavljanje građevinskih radova, pri čemu je neistinito predočavala da će robu i radove uredno platiti, no nije platila ništa.

Okrivljenica je, kaže u nastavku propćenje DORH-a, na opisani način oštetila 17 osoba i pribavila si protupravnu korist veću od 3.200.000,00 kuna. Okrivljenica je od 22. ožujka 2018. u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ključne riječi: valentina moravec,

Komentari

29.05.2018. 12:10h Zadnja izmjena: 29.05.2018. 12:11

Izvor: DORH