izvijestila policija

Filmska potjera u Varaždinu: Pijan mladić udario stop tablicu pa zatim bježao policiji sve do Zbelave

Objavljeno: 18.07.2022. 09:53

Zadnja izmjena: 18.07.2022. 09:53

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

U subotu, 16. srpnja oko 2.15 sati na Istočnoj obilaznici grada Varaždina, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, prilikom regulacije prometa, pokušali su svjetlećom stop tablicom zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak.

Navedeni je pritom usporio i gotovo stao, da bi u jednom trenutku naglo dao gas i povećao brzinu. Pritom je bočnim dijelom vozila udario stop tablicu koju je policajac držao u ruci. Policijski su službenici krenuli za istim u smjeru Kućan Marofa, pri čemu je 21-godišnjak ugasio svjetla na vozilu te se tako kretao u prometu. Isti je nastavio vožnju kroz Gornji Kućan te je zaustavljen u Varaždinskoj ulici u Zbelavi, gdje je izašao iz vozila i dao se u bijeg.

Policijski su ga službenici sustigli i uhitili uz uporabu sredstava prisile. Priveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Tu je pregledan po liječnici ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je utvrdila da nije ozlijeđen prilikom uporabe sredstava prisile.

Za 21-godišnjaka je utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola od 1.35 g/kg. S obzirom na navedeno te kako se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, priveden je sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je određeno zadržavanje do 15 dana.

Komentari