Foto - Bili smo na mjestu teške prometne nesreće u Breznici

Objavljeno: 06.08.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 13:11

Jutros oko 5:40 sati u Breznici autobus poljskih registracijskih oznaka na autocesti kod Brezničkog Huma sletio je s kolnika, uslijed čega je 12 osoba poginulo, dok je 31 osoba ozlijeđena, o čemu je detalje iznijela Policijska uprava varaždinska, čije priopćenje prenosimo u nastavku:

U subotu, 6. kolovoza u 5.41 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Županijskog centra 112, o slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, na auto-cesti A-4 između Brezničkog Huma i Komina, u smjeru Zagreba.

U žurno postupanje po dojavi, uključeni su policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske i Zagrebačke županije, Javna vatrogasna postrojba Varaždin i više dobrovoljnih vatrogasnih društava, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb i Varaždin Ravnateljstva civilne zaštite te djelatnici Hrvatskih autocesta.

Tijekom dosadašnjeg postupanja, utvrđeno je da u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno stradalo 11 osoba te je ozlijeđeno više od 30 osoba. Ozlijeđene su osobe prevezene u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Jedna od ozlijeđenih osoba naknadno je preminula od posljedica prometne nesreće u jednoj zagrebačkoj bolnici. Kako je utvrđeno, svi stradali su poljski državljani.

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu koja provodi očevid u suradnji s policijskim službenicima. Promet dionicom auto-ceste u smjeru Zagreba, od čvora Breznički Hum do čvora Komin, odvija se jednim kolničkim trakom.

Informacije o prometnoj nesreći i stradalim putnicima, obitelji putnika mogu dobiti od Veleposlanstva Poljske u Republici Hrvatskoj, na broj telefona 014 899 414.

Komentari