objavili fotografije

Foto - Evo što je sve policija pronašla u velikoj raciji na širem području Varaždina

Objavljeno: 24.11.2022. 11:22

Zadnja izmjena: 24.11.2022. 11:22

Foto: Policijska uprava varaždinska

Jučer, 23. studenog, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske, uz potporu policijskih službenika Interventne jedinice policije PU međimurske, proveli su više pretraga domova i drugih prostora koje na širem području Grada Varaždina.

Kako navode, prostorije posjeduju i koriste hrvatski državljani, muškarci starosti 38, 33, 31 i 26 godina. Prilikom pretrage domova i drugih prostorija pronađeno je i privremeno oduzeto sveukupno 7.175 grama sasušene biljne materije zelene boje nalik na drogu marihuanu, 23,8 grama kemijske droge Amfetamin, 4,4 grama psiho-aktivnih gljiva i kompletna oprema za "indor" uzgoj sa zasađenih 48 stabiljka zelene boje u rastu nalik na stabljike biljke indijske konoplje, koje su bile posađene u PVC tegle.

Nadalje, također su pronašli 22 stabiljke nalik na biljke indijske konoplje koje su bile u fazi sušenja, papirnati novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 33.840,00 kuna i 805 eura, uređaj za vakumiranje droge, više komada preciznih digitalnih vaga, 135 komada streljiva različitih kalibara, više komada mobitela i informatičke opreme te druga oprema koja se koristi za "indor" uzgoj indijske konoplje.

Nad osobama od kojih su predmeti oduzeti policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" iz članka 190. Kaznenog zakona.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, kao i potrebitih vještačenja, koja će se provesti u Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu te nakon provede potrebitih dokaznih radnji, protiv trojice muškaraca će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu redovnim putem, dok će se muškarac starosti 38 godina, dana 24.11. 2022. godine, uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku PU varaždinske. 

Komentari