iz intervencije u intervenciju

FOTO Hrabri vatrogasci DVD Martijanec večeras gasili požar na čak dvije lokacije

Objavljeno: 19.06.2017. 23:46

Zadnja izmjena: 19.06.2017. 23:54

Članovi DVD Martijanec danas su u večernjim satima imali dvije slične intervencije požara otvorenog prostora. Tri vozila, 18 vatrogasaca i suradnja s DVD Hrastovljan bilo je potrebno kako bi se požari sanirali, a uzroci su zapaljenja smeća ili otpadaka koji su bili bez nadzora u oba slučaja.

Prvi požar dogodio se oko 19.30 sati u mjestu Sudovčina gdje su uspješno ugasili požar šikare i niskog raslinja s dva vozila te u trenutku vraćanja u vatrogasno spremište Martijanec zaprimili su i drugu dojavu o požaru otvorenog prostora, ali ovaj puta u Madaraševcu. Tamo su se uputili zajedno s članovima DVD Hrastovljan gdje su zajedničkim snagama s tri vatrogasna vozila utrošili oko 6000 litara vode te u zadnji tren spasili veliko polje ječma koji se nalazio uz požarište u dužini od 800 metara. 

- Ovim putem apeliramo na mještane i prolaznike na području Općine Martijanec da pobude svijest o požarima otvorenih postora te da zajedno preventivnim djelovanjem spriječimo neželjene posljedice materijalne štete i velikih troškova vatrogasnih intervencija. - poručio je Saša Lenček, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Martijanec.

Komentari