okolica ludbrega

Foto - Jedan mu prijetio ubojstvom, a drugi mu zapalio kuću molotovljevim koktelom

Objavljeno: 11.03.2022. 08:42

Zadnja izmjena: 11.03.2022. 08:42

Dvojica muškaraca ove su srijede molotovljevim koktelima zapalila kuću te nastojala zapaliti radne strojeve kojima se koristi 52-godišnjak iz Svetog Đurđa. 

Naime, kako navode iz PU varaždinske, 50-godišnjak iz Luke Ludbreške oko 15:30 sati je prijetio 52-godišnjaku ubojstvom i fizičkim nasiljem, a 39-godišnjak je u večernjim satima u Svetom Đurđu izradio dvije staklene boce ispunjene zapaljivom tekućinom na kojoj je zapalio tkanine koje su se nalazile ugurane u boce i jednu zapaljenu bocu ubacio je kroz prozor u prostoriju kuće u Preloškoj ulici u vlasništvu 52-godišnjaka. Drugu je bocu naknadno bacio prema parkiranim radnim strojevima na istoj adresi.

Prilikom ubacivanja zapaljive boce u prostoriju kuće ona se razbila i zapalila, te je izbio požar na gorivim dijelovima inventara, nakon čega se požar proširio i na ostale gorive dijelove prostorija kuće, dok se druga boca razbila i zapalila, ali nije se požar proširio na radne strojeve.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Sveti Đurđ koji su ugasili požar. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta, koja se procjenjuje se na pedesetak tisuća kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici su u ulici Ljudevita Gaja u Svetom Đurđu pretražili prostorije i vozilo kojim se koristi 39-godišnjak, kojom prilikom su pronašli pvc bocu zapremnine 1,5 litara djelomično ispunjena tekućinom koja mirisom upućuje na benzin i dvije trakice tkanine. Također su tom prilikom policijski službenici od osumnjičenog privremeno oduzeli i lovačko oružje i streljivo, te oružane listove za držanje i nošenje koje je isti legalno posjedovao.

Komentari