FOTO: Meli se oporavlja, a policija je pronašla muškarca koji ga je udarcima čekića pokušao zatuči

Objavljeno: 26.06.2015. 09:45

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 09:15

Foto: Facebook: Udruga Spas Varaždin

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, zbog sumnje da je u ponedjeljak, 22. lipnja oko 14 sati na deponiju smeća u ulici Mate Melinčeka u Sračincu, ozlijedio psa mješanca.

Muškarac ga je ozlijedio tako što ga je vezao povodnikom za stablo i izudarao ga po glavi. Ozlijeđena je životinja prevezena u veterinarsku stanicu u Čakovcu gdje je podvrgnuta operacijskom zahvatu zbog utvrđenih višestrukih prijeloma kostiju glave.

Protiv 45-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja, izvjestili su danas iz PU varaždinske. 

Dojava građana

Podsjetimo, članovi udruge Spas u ponedjeljak poslijepodne dobili su dojavu da je nepoznata muška osoba u šumarku pored divljeg odlagališta smeća u Sračincu zatukla svog psa.

>>Bude li procesuiran zlostavljač psa iz Sračinca, očekuje ga godina dana zatvora

>>Sračinec: Iskoristio neradni dan da zatuče vlastitog psa, pa ga ostavio na smetlištu da iskrvari

Oni su izašli na teren, a pas je bio krvave glave, dezorijentiran te ležao je bespomoćan u grmlju budući da ga je vlasnik čekićem izudarao po glavi. Članovi udruge Spas psa su ga odveli veterinaru gdje mu je pružena pomoć.

Oporavak

Kasnije je utvrđeno da je došlo do teškog oštećenja glave te je pas, kojega su članovi Udruge spas nazvali Meli, operiran.

- Meli se iz klinike preselio u privremeni dom kod naše volonterke. Kontrola je pokazala da nema dodatnih komplikacija i da oporavak teče dobro. Sad mu samo treba, naravno uz ljekove, puno ljubavi i mira. A to zasigurno ima u izobilju - napisali su članovi udruge Spas na svom Facebook profilu, gdje su objavili i najnovije fotografije nesretnog psa kojemu je spašen život.

Spomenute fotografije dovoljno govore same za sebe:

Komentari