FOTO Neprospavana noć: Evakuirana stoka, vatrogasci od Plitvice branili Lumini

Objavljeno: 14.09.2014. 12:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Gornji Kneginec

Izvor: galerija-images/poplave rujan 2014 nedjelja

Zbog poplava neprospavana noć je bila za vatrogasce i građane diljem županije.

Svi su se angažirali na gradnji zečjih nasipa, punjenju vreća pijeskom ili ispumpavanju vode.

U naselju Hrastovsko rijeka Bednja poplavila je dvorišta i podrume kuća, a na području Općine Vidovec sve vatrogasne snage bile su na terenu, a na nekim mjestima evakuirana je i stoka. S farme u Vrbanovcu, u Općini Martijanec, također su sklonjene životinje s farme.

Tijekom subote vodena bujica je plavila podrume pa i prizemlja 100-tinjak obiteljskih kuća u Knegincu Gornjem, Turčinu, Knegincu Donjem i Varaždinbregu. Vatrogasci i djelatnici komunalne tvrtke branili su poduzetničku zonu u Knegincu od Plitvice koja se izlijala. Branila se od vode tvornica Ytres i trgovački centar Lumini.
Objekti su se branili raznim tehničkim pomagalima uključujući vreće s pijeskom, na sigurno su tijekom noći odvožene domaće životinje mještana.

U noći sa subote na nedjelju, ponovo su zbog pogoršanja vremena i većih količina oborina na teren upućeni vatrogasci (DVD Kneginec Gornji, DVD Kneginec Donji, DVD Varaždinbreg, DVD Lužan Biškupečki) i djelatnici KNEKOM-a koji su branili kuće u Topličkoj ulici (kod osnovne škole), te područje Kneginca Donjeg (Radnička ulica) i Poduzetničke zone Kneginec s obzirom na rijeku Plitvicu koja se izlijala. Brzom intervencijom spriječena je ozbiljnija šteta.

Pogledajte kakva je situacija bila na terenu noćas i u nedjelju ujutro.

Foto: Općina Kneginec Gornji, Općina Vidovec, fotografije čitatelja

{gallery}poplave rujan 2014 nedjelja{/gallery}

Komentari