plamti od 14 sati poslijepodne

FOTO: Požar izbio na dva mjesta kod Ivanca - policija traži počinitelja

Objavljeno: 03.04.2017. 21:20

Zadnja izmjena: 04.04.2017. 08:28

Foto: Viktor Hranić

Naši fotoreporteri upravo su na terenu u mjestu Horvatsko nedaleko od Ivanca, gdje je u tijeku gašenje, kako doznajemo, još jednog preostalog požara niskog raslinja.

Prema zasad neslužbenim informacijama, do požara je došlo na dva odvojena polja, a vatra plamti još od 14 sati. Vatrogasci su zasada uspjeli ugasiti manji požar te je trenutno u tijeku gašenje većeg požara na drugom polju.

Od Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina doznajemo da je na terenu Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec. Neslužbeno doznajemo da, unatoč tome što gori od 14 sati, vatrogasci su dojavu primili puno kasnije.

Također, kako saznajemo s terena, policija od eventualnih očevidaca pokušava doznati tko je i na koji način ova dva požara uzrokovao.

 

>>MOŽE I OVAKO Vatrogasci nadgledaju paljenje raslinja u okolici Bednje

Nažalost, u ovo doba godine požari ovakvog tipa česta su pojava, no to se može izbjeći kao što je nedavno bio slučaj u Rinkovcu kod Bednje, gdje su unaprijed obaviješteni vatrogasci požar cijelo vrijeme nadzirali. Savjet je to za sve, kako bi se izbjegle potencijalne štete ili tragedije, odnosno ako, srećom, ništa drugo, onda - kazne.

Naši reporteri su na terenu, detaljnije ćemo vas izvjestiti kasnije...

 

 

 

Komentari