FOTO Ruglo na Pagu: Bivše odmaralište ivanečkog ITAS-a zjapi prazno i devastirano

Objavljeno: 14.07.2015. 13:19

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 13:55

Foto: Fotografije čitatelja

Čitatelji eVaraždina nastavljaju nam se javljati sa svojih ovogodišnjih ljetovanja. No, među idiličnim fotografijama našlo ih se nekoliko iz Metajne na otoku Pagu, koje nisu oku ugodne jer prikazuju potpuno devastirano bivše odmaralište ivanečkog ITAS-a...

Apartmani koji su u Metajni izgrađeni zahvaljujući odricanju generacija radnika ITAS-a, danas su u stanju raspadanja i pravo ruglo ruglo, navode čitatelji našeg portala.

- Prije samo 10 godina, u odmaralištu su se održavale prave zagorske fešte. Pjesma i zvuk harmonike orili su se iz apartmana u kojima su ljetovale radničke obitelji. Na žalost, sav inventar je prije dosta godina ukraden i objekti su potpuno devastirani – tuže se naši čitatelji.

Podsjećamo, proteklih je godina spomenuto radničko odmaralište više puta mijenjalo vlasnike i oko nekretnina su vođeni brojni sudski sporovi. Iz poduzeća Itas-Prvomajska d.d. doznajemo kako ono već dvije godine nema ingerenciju nad četiri devastirane zgrade s 24 apartmana.

- Nakon niza sporova postigli smo s bivšim vlasnicima 2013. izvansudsku nagodbu, na temelju koje smo dobili halu i strojeve, ali smo odustali od spomenutog -  devastiranog odmarališta u Metajni. Sadašnju situaciju i odnos vlasnika prema imovini ne želim komentirati – rekao je za eVaraždin glavni izvršni direktor Božo Dragoslavić.

Također, kontaktirali smo osobe koje se spominju kao aktualni vlasnici apartmana. No, nijedan od naših sugovornika nije bio raspoložen za davanje izjava.

Kako izgledaju oronule i devastirane zgrade u kojima su nekada bili prekrasni ITAS-ovi apartmani, pogledajte u galeriji fotografija koje su nam čitatelji poslali na adresu redakcije: 

Komentari